De laatste weken in Shanghai

Gisteren stond het verhuisbedrijf voor de deur voor het eerste deel van de verhuizing. De luchtvracht is ingepakt.
Al weken zijn we bezig met het voorbereiden. We zijn het hele huis doorgegaan en bij elk item hebben we de keuzes afgewogen. Hebben we dit nog nodig in Nederland, en zo ja, gaat het mee in de koffer, moet het in de luchtvracht of kan het in de zeecontainer. Hebben we het niet meer nodig, kunnen we het dan weggeven of verkopen. Bizar hoeveel spullen er de afgelopen weken al uit het huis zijn verdwenen. Het verhuisbedrijf gaf een paar weken geleden nog aan dat al onze spullen waarschijnlijk niet in de zeecontainer gaan passen. Dat zal nu geen probleem meer zijn. Dat geeft een heerlijk opgeruimd gevoel.

Na al het sorteren kwam het onderdeel verzekeringslijsten opstellen. Ik kan alvast verklappen, dat is vreselijk werk. Elk item wat wordt verhuisd, moet genoemd worden op de lijst, inclusief de waarde ervan. Tot het aantal sokken aan toe. En ja, je verbaast je erover hoeveel je er eigenlijk hebt.
Er is een lijst voor de luchtvracht en een lijst voor de zeecontainer. We hadden zelf al de verdeling gemaakt, maar er bleek nog een hele strenge selectie te zijn voor de luchtvracht. Dus ineens kon de computer toch niet mee en zo werd er toch nog wat last minute geschoven. Maar ook dat klusje hebben we gered en dus was het gisteren zover; er kon ingepakt worden. Binnen een uur waren de verhuizers al klaar en bleek dat we nog steeds ruimte hadden. De hele lijst met reserve spullen zat er al in, dus toen alsnog maar wat spullen toegevoegd. Nu zitten we thuis met half lege kasten, Bjorn drinkt bij gebrek aan een koffiemachine nu maar bakkie oploskoffie, en dan besef je wel ineens dat het nu toch echt gaat beginnen. We gaan echt weer verhuizen.

Doordat alle tennisspullen gisteren ook ingepakt zijn hadden we afgelopen weekend een klein tennistoernooitje georganiseerd met het groepje waar we hier veel mee hebben gespeeld.
Dat was natuurlijk wel een zeer aangename verrassing dat we hier, zo dichtbij, op ons niveau konden tennissen. Een super leuke groep mensen vanuit de hele wereld; Tsjechië, Duitsland, India, Mexico, China, Denemarken, Zweden.
Een unieke ervaring!
We zijn heel benieuwd of we in Nederland ook nog zoveel kunnen tennissen. Maar dat is wel het plan. Nu het bekend is dat we weer terugkomen naar Nederland ontvangen we zelfs al de eerste berichten met verzoeken of we ons aan willen sluiten bij tennisteams. Maar in het diepste geheim wordt er stiekem al een beetje gekeken naar een nieuw team met oude bekenden…., wordt vervolgd

Afgelopen vrijdag werd er helaas bekend dat Thailand de regels voor toeristen weer aanpast, waardoor onze toegangscode niet meer geldig is. Onze heerlijke vakantie naar Thailand voordat we naar Nederland vliegen gaat helaas dus niet meer door. Erg balen, want daar keken we allemaal heel erg naar uit. De tickets zijn nu omgeboekt en we zullen nu rechtstreeks naar Nederland vliegen. Over 12 dagen staan we al op Schiphol! Bizar

3 gedachten over “De laatste weken in Shanghai”

Plaats een reactie