Het eerste schooljaar zit er al op

De zomervakantie is hier officieel begonnen. Jevi en Milan hebben het gelukkig beide super leuk gehad op school. Nu mogen ze gaan genieten van een hele lange zomervakantie en 6 september begint Jevi in Grade 2 en Milan in de 4’s.

Een aantal verschillen met school in Nederland heb ik al eerder genoemd, maar wat hier ook heel anders is, is dat je hier geen schoolplein hebt waar alle ouders aan het einde van de dag de kinderen ophalen. Er is dus ook zelden contact met de juf of meester. Alle kinderen krijgen elke dag een “huismap” mee. Hierin zitten de werkjes die ze gedaan hebben, het huiswerk, boekjes die gelezen moeten worden en dat is ook de manier om met de juf te communiceren kwamen we achter. Zo zat er een tijdje geleden dus ineens een briefje in van de juf.
IMG_0750

Er is hierdoor ook geen contact met andere ouders. Speelafspraakjes kunnen niet op het schoolplein gemaakt worden. Dit wordt allemaal via sms of email gedaan. Vervolgens moet de school natuurlijk wel weten dat je kind niet met z’n eigen bus mee naar huis gaat. Dit mag je dan aangeven in een online systeem.
Maia is een vriendinnetje van Jevi en zij kwam vorige week bij ons spelen. Haar moeder moet dan in het systeem aangeven dat Maia met Jevi mee naar huis gaat. Ik krijg dan vervolgens een mailtje om die aanvraag goed te keuren. Geen lastminute speelafspraakjes meer dus, maar alles moet vooruit gepland worden.

 

Afgelopen week had ik voor Jevi een pastasalade gemaakt voor de lunch op school. Jevi vindt het brood hier ook niet zo lekker. Het aanbod in de schoolkantine is volgens ons niet geschikt voor dagelijkse lunch, dus op deze manier brengen we er zelf wat variatie in. Er zat een klasgenootje naast Jevi tijdens de lunch en hij vond de pastasalade erg lekker ruiken. Ik vroeg aan Jevi of hij dan ook wat aan hem had gegeven. Neeeeee zei Jevi, dan krijg ik echt straf hoor. Je mag echt niet je eten met iemand anders delen.
Ze zijn hier doodsbenauwd dat diegene dan net een allergie ergens voor heeft en dat de ouders gaan klagen. De hele school hanteert bijvoorbeeld ook een “notenvrij” beleid.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s