New York

Het blijft nog erg onwerkelijk dat we zo dichtbij New York wonen.
Bjorn en ik zijn er tijdens onze pre visit in januari al even kort geweest. Toen Hester en René hier waren met de meiden zijn we met z´n allen gegaan. We waren van plan om met de trein naar de city (zoals ze het hier noemen)  te gaan. Maar Hester en René hadden het al even uitgeprobeerd, met de auto er naar toe rijden was super makkelijk. Je verwacht dat het één groot drama wordt om met een auto in zo´n drukke stad te rijden, maar het tegendeel bleek waar.
Afslag brooklyn bridge vanaf de snelweg en een paar minuten later hadden we de auto al geparkeerd en weer even later liepen we al bij de brug.
Nog zoiets wat je niet verwacht; een hele dag parkeren kost 15 euro. Dat betaal je in Amsterdam volgens mij per uur.

We zijn vanuit Manhattan via de brooklyn bridge naar Brooklyn gelopen. Daar hebben we in een mooie speeltuin een heerlijke bagel met creamcheese gegeten. Vervolgens zijn we weer teruggelopen naar Manhattan en zijn naar het zuidelijkste punt gelopen. Vanaf daar vertrekt er elk half uur een boot naar Staten Island. Nou is dat eiland niet zo bijzonder. Maar tijdens de boottocht vaar je langs het vrijheidsbeeld. Dat vonden de kinderen toch wel het meest bijzondere van New York. Ze kennen het beeld toch van tv en verhalen, daardoor was het wel indrukwekkend om in het echt te zien. Na aankomst moet je een half uur wachten voordat je op een boot terug kunt stappen. De terugreis is wel heel erg mooi. Toen wij er waren was het erg bewolkt, maar zelfs dan is de skyline van Manhattan prachtig.

Vanaf zuid-Manhattan zijn we met de subway naar Times Square gegaan. Ook dit was een groot succes bij de kinderen. Overal grote schermen en er lopen veel tekenfilm figuren rond. Vooral spiderman vonden de jongens heel gaaf. Hij ging aan stoplichten hangen en klom in lantaarnpalen. Ja dan ben je al snel een held bij onze jongens….

Aan het einde van de dag hebben we met z’n allen in een restaurant gegeten boven Times Square. En dat alles op nog geen uur afstand van ons huis…. Erg bijzonder

Advertenties

3 gedachten over “New York”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s