Vakantiegevoel is voorbij

De eerste weken in een nieuw land voelen eigenlijk alsof je op vakantie bent. Alles is nieuw en er is heel veel te ontdekken. Na een tijdje komt dan het besef dat dit nu je thuis is en dat we hier ook nog wel een tijdje zitten.

Bij Milan is dat besef er blijkbaar nog niet helemaal. Hij vroeg me vanmorgen: wanneer gaan we nu weer naar Nederland? Ik zei dat het nog wel even duurt. Milan: “maar we zitten hier toch al heel lang?”

Dat besef begint bij mij al wel te komen. Gelukkig zijn onze ervaringen tot nu toe allemaal erg positief. De scholen zijn geweldig en de jongens zijn ook heel enthousiast. We wonen in een prachtige omgeving en de mensen zijn overal super aardig. Het strand op 20 minuten afstand, in een uurtje staan we midden in New York en nog heel veel andere leuke dingen in de buurt die we kunnen gaan ontdekken.

Onze buren zijn gelukkig ook super leuk. Het buurjongetje is 8 en Jevi heeft al vaak met hem gespeeld.

In de supermarkt blijft het nog zoeken naar de juiste producten en kost dit nog veel tijd. Het helpt ook niet dat die supermarkten zoooo groot zijn. Dat je spullen voor je ingepakt worden kan ik dan weer wel snel aan wennen 😉

Aan de andere kant voelen heel veel dingen ook al heel vertrouwd. In de auto kan ik met de meeste muziek gewoon meezingen, omdat de liedjes in Nederland ook bekend zijn. Nu weet ik niet of dit voor de overige passagiers een voordeel is, maar dat terzijde….

Maar dat je niet zomaar even bij je vrienden of familie langs kan gaan dat blijft een dingetje. Gelukkig maakt skype/facetime een hoop goed. En maandag komen Hester en René met de meiden al hier, dus kunnen we wat family time inhalen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s