Eerste twee weken

De eerste twee weken in ons nieuwe land zitten er alweer op. Uiteraard vallen de verschillen in het begin erg op. En verschillen zijn er zeker. Als ik alleen al naar de veranderingen voor de jongens kijk zijn het er veel. Zo gaat Jevi vanaf deze week elke dag met de schoolbus naar school en komt hij pas rond 4 uur weer thuis. Op school spreekt niemand Nederlands. Gaan ze rond 11:30 al lunchen in een grote kantine met hele lange tafels. Kunnen de kinderen als ze willen zelf een lunch kopen. Zijn er 14! groepen 3 in zijn school.
Ook voor Milan gaan de dingen nu anders. Ik breng hem om 9 uur naar school. Daar moeten we met de auto aansluiten in een rij, iedere auto moet voor de ingang van de school langs rijden. Daar staat de juf te wachten en opent de rechter achterdeur van de auto, en helpt het kind met uitstappen. Milan was in Nederland net gewend om elke dag naar school te gaan. Hier gaat hij nog maar 3 dagen per week naar school en eindigt de schooldag al om 12:30.

Dat alles in Amerika groot is dat is algemeen bekend. Toch valt het wel erg op. De ene auto is nog groter dan de andere. De supermarkten zijn groot. Net zoals de verpakkingen. Wat dan wel weer tegenvalt is dat ik nergens een grote pot gel kan vinden. En dat kunnen we met 4 jongens in huis nou net wel gebruiken.

Waar ik ook erg aan moet wennen is dat ze hier echt alles met de auto doen. Mijn fiets hebben we ook niet meegenomen, want fietspaden zijn hier niet en fietsen langs de weg is levensgevaarlijk. Dus ook ik doe de boodschappen nu met de auto en breng Milan met de auto naar school. Wanneer we naar de speeltuin gaan, gaan we met de auto.
De buren brengen ook de kinderen met de auto naar de bushalte, maar dat weiger ik. Ik loop elke ochtend naar beneden om Jevi bij de bushalte te brengen en haal hem daar s’middags weer op. Vanmorgen werd ik al aangesproken door de buurvrouw, of ik het niet handiger vind dat zij Jevi meeneemt naar de bushalte….

De post wordt hier elke dag met een, vinden wij erg grappig, autootje rondgebracht. De eerste kaarten uit Nederland zijn al aangekomen, echt super leuk!
Blijkbaar kennen ze ons na een week al. Mijn nieuwe Sim kaart was namelijk naar een verkeerd huisnummer gestuurd, maar werd een dag later alsnog bij ons bezorgd. Wanneer er een pakketje komt is het hier heel normaal dat dit gewoon voor de deur wordt neergelegd. Ze bellen niet eens aan.
us post

 

Ondanks dat Jevi en Milan het heel erg naar hun zin hebben op hun nieuwe school, hebben ze het ook nog vaak over hun vriendjes in Nederland. De boekjes die ze tijdens hun laatste schooldag hebben gekregen worden dan ook nog vaak bekeken. Het blijft verbazingwekkend hoe kinderen hiermee omgaan. Het ene moment lijken ze oprecht verdrietig hierdoor, om vervolgens twee tellen later weer vrolijk te gaan spelen.

Bizar om te zien hoe snel de jongens hun nieuwe leventje hier oppakken. Jevi speelt al met het buurjongetje, waar hij ook altijd in de bus naast zit. Milan wil al bij een vriendinnetje thuis spelen. We zijn dan ook ongelooflijk trots op ze en blij dat het tot nu toe allemaal zo makkelijk gaat. Dat geeft ons alleen maar meer vertrouwen dat we hier een prachtige tijd zullen hebben.

 

Advertenties

3 gedachten over “Eerste twee weken”

 1. Wow wat n ervaring en wat super dat de boys het zo goed oppakken. Zo zie je maar kinderen zijn zo flexibel. En dit is ook een stuk bagage wat ze hun hele leven meenemen in hun rugzak.
  Fijn om zo mee te mogen leven.
  Dikke tut.
  Jacob en Tineke

  Liked by 1 persoon

 2. Jeetje, wat knap van de jongens dat ze ’t zo goed doen! Ja, zo zie maar weer dat jonge kinderen flexibel zijn!!! Doen mem en heit ’t ook goed of missen die ’t heitelan???? Voor allemaal een dikke knuffel! Het blijft leuk om zo op de hoogte te blijven!!! Groetjes van ons.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s