De spullen zijn er!

Twee weken eerder dan verwacht krijgen we een telefoontje van het verhuisbedrijf dat ze onze container al hebben ontvangen. De douane heeft het na 1 dag al vrijgegeven en het verhuisbedrijf kon het gelijk al ophalen. Zaterdag 9 april komen ze onze spullen al brengen. Dat betekent dat we nog 2 dagen de tijd hebben om hier alles op orde te krijgen. Het huis staat nu namelijk nog vol met de meubels van de huiseigenaar. Een deel van die meubels blijven we gebruiken een ander deel wordt opgehaald door de kringloop en een derde deel moet beneden in de kelder opgeslagen worden. Doordat we onze spullen nog niet zo snel hadden verwacht lukt het de kringloop niet om de spullen op tijd op te halen en moeten die spullen ook nog ergens in het huis opgeslagen worden. Gelukkig zit er een grote serre achter het huis, dus daar zetten we die spullen allemaal klaar. Toen wisten we alleen nog niet dat die meubels hier niet te huffen zijn. Ongelooflijk, wie stopt er nou ook marmer in al die kasten. Maar na een paar uur sjouwen is het ons gelukt om alle meubels op de juiste plek te krijgen en zijn we klaar voor de komst van onze eigen spulletjes.

Het verhuisbedrijf zou zaterdag tussen 8 en 10 uur hier zijn. Ik was om half acht al beneden en hoor ineens al een vrachtauto aankomen. Daar zijn ze al! De vrachtauto waar de container op zit kan bij ons de draai op de oprit niet maken, dus alle spullen zijn van te voren al overgeheveld naar kleinere vrachtauto’s.

De mannen gingen gelijk aan de slag en ik mocht bij de deur staan om alle doosnummers af te vinken en te vertellen waar het naar toe mocht. Op m’n lijf geschreven die functie 😉
Ondertussen kon ik al wat dozen gaan uitpakken, was Bjorn alle dozen die in de garage binnenkwamen aan het sorteren en kon m’n moeder alle dozen in de keuken uitpakken.
Jevi heeft nog even één van de mannen ongelooflijk laten schrikken. Hij was met Milan verstoppertje aan het spelen en zat in een doos met allemaal papier over zich heen. De verhuisman dacht dat het een doos met afval was en wou de doos meenemen naar de vrachtauto. Ik zei nog: dit is wel wat een vreemde doos. Net voordat hij de doos wou pakken bewoog Jevi en de arme man schrok zich kapot. Z’n collega’s hebben er ook enorm om gelachen.

Om drie uur waren alle dozen binnen en stonden alle meubels op hun nieuwe plek. Twee uur later hadden we de slaapkamers van de jongens helemaal ingericht en de bedden opgemaakt.

Weer een dag later begint het al echt als ons huis te voelen. Nog niet alle dozen zijn uitgepakt, maar het begint er nu echt op te lijken.

Morgen vertrekt m’n moeder weer naar Nederland. Wat was het gezellig dat ze de afgelopen week bij ons was en daarnaast ook nog eens super handig. Zij is vaak bij Luka gebleven, zodat wij met de andere jongens naar school of dokter konden gaan. Tijdens de verhuizing waren de extra paar handen ook ongelooflijk fijn.
Wat zal het wennen zijn als ze er morgenavond niet meer is en ik er overdag weer alleen voor sta. Maar gelukkig komt ze over 2 maandjes alweer samen met m’n vader langs. En over 3 weken staan Hester en René met de kinderen al op de stoep!

Advertenties

One thought on “De spullen zijn er!”

 1. Hallo allemaal,
  Wat fijn dat jullie goed aan zijn gekomen.
  Ik vind het dagboeken heel erg leuk.
  Heel veel succes in het grote Amerika.
  Ik wens jullie vele groetjes en een dikke knuffel voor de grote drie.
  Omi xxx

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s