Eerste schooldag

Jevi en Milan hebben beide in Nederland ter voorbereiding drie keer per week Engelse les gehad. Juf Esther kwam speciaal hiervoor naar ons toe om de jongens les te geven. Super leuk om te zien hoe snel ze het oppakken en het gaf hun ook wat zelfvertrouwen om hier naar school te gaan. Ondanks dat was het toch wel erg spannend de eerste schooldag. Zelf vond ik het toch ook wel een dingetje…. Je kind achterlaten op een school waar ze niemand kennen en de taal nauwelijks spreken. Jevi liet het allemaal maar gebeuren, ging gewoon achter z’n tafeltje zitten wat al netjes klaar stond en vond het prima dat Bjorn en ik weer weggingen. We hadden afgesproken dat ik Jevi na de lunch al op zou halen. De schooldag is hier normaal tot 15:30, maar het leek ons verstandig om het even rustig op te bouwen. Ik stond om 12:30 weer op school en Jevi werd door z’n juf bij me gebracht. De scholen hier zijn allemaal goed beveiligd, dus ik kan niet bij zijn lokaal komen en moet bij de ingang wachten. Jevi was enorm enthousiast en vond eigenlijk dat de dag te kort was. Hij gaf aan dat hij vrijdag graag de hele dag wou en dat hij dan ook wel met de schoolbus weer naar huis kon! Geweldig!

De klasgenootjes zijn echt allemaal super lief en vinden het erg interessant een nieuw kindje in de klas en dan ook nog uit een ander land.

Nadat we Jevi op school hadden gebracht zijn we naar de school van Milan gereden. Het meisje, Calley, wat op de eerste dag gelijk naar Milan toe kwam stond hem al op te wachten en reageerde heel enthousiast toen ze Milan zag. Milan vindt het allemaal toch wel erg spannend en wou toch wel heel graag dat ik nog wat langer bij hem bleef. Maar al snel kwam Calley vragen of Milan met haar wou spelen en dat was een mooi moment voor mij om ook weg te gaan. Toen ik Milan aan het einde van de ochtend op kwam halen had hij ook een super leuke eerste schooldag gehad. De juf zei dat hij overal goed aan mee had gedaan en ook zelf had gevraagd of hij naar de wc mocht.
Ook de vrijdag ging bij Milan super goed. Snacktime vindt hij vooral interessant, ze krijgen elke keer weer andere lekkere dingen.

Jevi kwam vrijdagmiddag om 4 uur met de schoolbus thuis. Voor ons allemaal een nieuwe ervaring. Alle kinderen worden met verschillende busnummers thuis gebracht. Jevi gaat met bus nummer 12. Gelukkig zitten daar ook een paar andere kinderen uit zijn klas in, dus dan kent hij in ieder geval iemand in zijn bus. De buschauffeur heeft een lijstje met de adressen van de kinderen en weet dus precies waar ze iedereen af moet leveren. Doordat wij in een doodlopende straat wonen, moeten wij Jevi aan het begin van de straat ophalen. We stonden mooi op tijd klaar en waren natuurlijk reuze benieuwd hoe Jevi het allemaal vond. Om 5 over vier zagen we de bus aankomen en stapte ons kleine grote mannetje uit.
IMG-20160408-WA0011
Jevi was weer heel erg enthousiast. Hij had aan het begin van de dag een presentatie gegeven die hij samen met juf Esther had gemaakt. Hierin vertelt hij wie hij is, waar hij vandaan komt en wat zijn hobby’s zijn. Dit werd zo leuk ontvangen dat we zelfs een kaartje van de juf hebben gekregen met een bedankje erop. De juf zei ook dat ze erg onder de indruk is hoe goed Jevi al Engels kan lezen. Hierbij dan ook een bedankje aan juf Esther!!

Zijn klasgenootjes zijn allemaal erg lief en stellen heel veel vragen. Hij weet alleen niet altijd wat ze zeggen….
Een iets minder leuke ervaring was de lunch…. Tijdens de lunchpauze eten de kinderen in de kantine van de school. Je kunt zelf een lunch meenemen, maar je kunt ook je lunch in de keuken naast kantine kopen. Alle kinderen hebben een pasje waarmee ze daar kunnen betalen. Jevi wist dat er vrijdag kipnuggets op het menu stonden, dus hij wou dit keer graag daar de lunch halen. ’s ochtends hadden we nog gecontroleerd met de juf of het geld al op Jevi z’n pasje stond, dat was gelukkig allemaal geregeld. Jevi kwam alleen thuis en zei dat hij de hele dag nog niks had gegeten…. Tijdens de lunch kon hij de keuken niet vinden en de kinderen die bij hem in de kantine zaten begrepen hem niet toen hij vroeg waar hij eten kon halen. Zijn juf is er tijdens de lunch niet bij, er zijn dan andere begeleiders. Volgens Jevi was het een hele domme man die hem helemaal niet ging helpen. Uiteraard brak mijn hart toen ik dit allemaal hoorde. Dat arme mannetje had van half 9 tot vier alleen een banaan gegeten. Gelukkig was Jevi het nadat hij 3 boterhammen naar binnen had gewerkt alweer snel vergeten. Ik ben het alleen nog niet vergeten, na de vakantie (ze hebben nu een weekje vrij) maar even met juf bespreken hoe we dit kunnen voorkomen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s