Even wennen

De maandag begon voor mij al erg vroeg. Om 3 uur ’s nachts was Luka al klaar wakker en niet meer in slaap te krijgen. Ook Jevi kwam om half vier al beneden, omdat hij niet meer kon slapen. Daar zaten we dan midden in de nacht in ons nieuwe huis met autootjes te spelen. Jevi besefte zich ineens dat hij het huis nog helemaal niet goed had bekeken en ook de speelkamer nog helemaal niet had gezien. Samen hebben we alle kamers beneden eens goed bekeken en natuurlijk ook de speelkamer. Onder het huis zit nog een complete verdieping die ingericht is als speelkamer. Jevi keek z’n ogen uit. Uiteraard moest de pooltafel en tafeltennistafel gelijk getest worden. Tegen de tijd dat het licht werd hadden wij al heel wat gedaan.

Rond 9 uur konden we eindelijk met de luchthaven bellen of onze koffer al door de douane was gekomen. Gelukkig was alles goed en konden we het ophalen. Even 1,5 uur heen en weer terug. Maar we waren allang blij dat we de spullen weer hadden. Kon Jevi ook weer schone kleren aantrekken. Op de terugweg heb ik voor het eerst in m’n auto gereden. Wel even wennen zo groot, maar gelukkig zijn de wegen en parkeervakken dat ook….

Maandagmiddag stond de afspraak met de dokter gepland voor Jevi en Milan. Voordat ze naar school mogen moeten ze eerst goedgekeurd worden door een arts. Alle vaccinaties worden bekeken en er worden wat testjes gedaan. Luka bleef met oma even thuis, konden wij even mooi de 240 paarden in Bjorn z’n auto uitlaten…. Ook leuk!
Gelukkig werden de jongens al snel goedgekeurd. Ze hadden alleen nog wel een aantal extra vaccinaties nodig, anders mogen ze niet starten op school…. Jevi kreeg 4 prikken en Milan 3. Wat een welkomstkado…. Het was ondertussen al einde van de middag, de jongens waren helemaal gesloopt, maar gelukkig ging het allemaal prima. Tijdens het eten kon iedereen met moeite de ogen openhouden en daarna lagen ze al snel te slapen.

De dinsdag begon al ietsje later, half vijf, er zit verbetering in. Vandaag mogen we voor het eerst een kijkje nemen op de school van Milan. Bjorn heeft begin maart een aantal scholen bezocht en heeft de Children’s day school uitgekozen voor Milan. We werden heel hartelijk ontvangen en de juffen zijn ook ontzettend aardig. Milan heeft nog een uurtje meegedaan voordat we weer naar huis gingen. Donderdag mag hij echt gaan starten.

De school van Jevi hebben we woensdag voor het eerst bezocht. Op deze school hadden we nog geen rondleiding gekregen, dit kan hier pas als je een getekend huurcontract hebt. Tijdens onze pre-visit in januari hadden we dit uiteraard nog niet, maar we wisten al wel dat dit een hele goede school is. En dit werd bevestigd tijdens de rondleiding. Allemaal super aardige mensen en een hele mooie school. “Ietsje” groter dan de school in Joure. Er zijn hier 14!! groepen 3 (Grade 1). Groep 5 en hoger zit alleen in een ander gebouw een stuk verderop, dus daardoor is het wel te overzien. Ook Jevi mag donderdag voor het eerst echt naar school.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s