Reactie kinderen

Kort geleden hebben we de jongens verteld dat we over een paar maanden naar Amerika zullen verhuizen. De eerste reactie van Jevi was: praten ze daar wel Nederlands?

Voor de jongens is het vaak nog erg onwerkelijk. Toch merken we dat het wel door hun hoofd speelt. De eerste dagen kwamen er toch veel vragen en opmerkingen: Hoe zeg je “hoe heet je” in het Engels? Straks kan niemand mij daar verstaan. Kan ik daar ook naar tennisles? Dan ga ik mijn vriendjes wel missen.

Dat kinderen hele grote oren hebben weten we ondertussen ook weer.
Twee dagen nadat we het aan de jongens hebben verteld werd ik op het schoolplein al aangesproken door andere ouders. Na wat navraag blijkt dat Jevi het hele verhaal in geuren en kleuren op school heeft verteld. Dat hij er ook zijn eigen draai aan heeft gegeven werd ons toen ook duidelijk. Jevi heeft de juf verteld dat hij dan wel via het digi-bord met de klas kan skypen. Dan kan hij ook gelijk wel Engelse les geven aan de kinderen….

Milan begint ook steeds meer te beseffen wat het inhoudt. Hij roept nu vooral dat hij niet meegaat naar Amerika. Hij wil wel bij pake en oma en Ilene gaan wonen…. We hebben gelukkig nog een paar maanden om hem te overtuigen 😉

Wij zijn nu druk bezig met het zoeken van een leuke school. Doordat er in en rondom Stamford nogal wat basisscholen zitten is het nog een hele klus. Gelukkig worden we hierin goed begeleid en hebben we binnenkort een top 3 gemaakt. Deze scholen zullen we dan tijdens de pre-visit gaan bezoeken.
Voordat we vertrekken worden de jongens goed voorbereid op de verhuizing. Zo krijgen ze Engelse les aangeboden op hun huidige school, zodat de overgang straks niet al te groot zal zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s