De voorbereidingen zijn begonnen

Na wekenlang onduidelijkheid of en wanneer de assignment gaat starten is de kogel nu door de kerk. Het gaat echt gebeuren en wel per 1 maart 2016.

Alle voorbereidingen zijn gelijk gestart, te beginnen met het aanvragen van het visum. Voor India was dit al een hele klus, maar Amerika lijkt nog meer van ons te willen weten. We mogen vele documenten verzamelen en moeten een vragenlijst invullen, zelfs de adressen van de scholen waar we op hebben gezeten.

Gelukkig kunnen de geboorteaktes online aangevraagd worden en na een avondje achter de computer is het allemaal gelukt. Anderhalve week later en 3 telefoontjes verder is dan eindelijk alles binnen. 3 van de 5 gemeenten hebben in eerste instantie een akte in het Nederlands gestuurd, terwijl we een meertalige hebben opgevraagd.
Een lastige taak blijkbaar het juiste papiertje opsturen….

Maar de eerste hobbel is genomen. Alles is opgestuurd, nu hopen dat we over 10 weken onze visums binnen hebben.

Dan kunnen we nu nadenken en ons bezighouden met de vele dingen die geregeld moeten worden. School uitzoeken, huizenjacht, pre-visit plannen, sportclubs opzeggen, verzekeringen wijzigen, abonnementen opzeggen, welke spullen moeten er mee, auto’s verkopen, enzovoort.

Gelukkig hebben we al wel een goeie oppas voor ons huis gevonden. Ilene zal zolang wij in Amerika zitten voor ons huis gaan zorgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s